סטודיו תומאס מתמחה בפיתוח מוצרים חדשים
כאשר ניגשים לפיתוח ולתכנון של מוצר חדש, יש לקחת בחשבון את השלבים שנעבור החל משלב הרעיון ועד לשלב הייצור. השלב הראשוני ביותר הוא השלב בו אנו הוגים את הרעיון ומשתפים אותו עם בעל המקצוע שמסייע לנו בתכנונו. כבר בשלב זה ניתן ליצור גרף התקדמות רב שלבי שבסיומו יהפוך המוצר שלנו למוצר סופי שניתן לשווק ולמכור. בתהליך תכנון המוצר קיימים קיימים מספר שלבים שונים שניתן למנות - בתחילה אנו מאפיינים את המוצר, לאחר מכן מגדירים מהו קהל היעד המבוקש, ממשיכים בתכנון ראשוני ובהגדרת הקוסנפט, שלב העיצוב האסתטי והפרטים ולבסוף שלב הכנת המודל לייצור ולתבניות.
בחלק מתהליכי תכנון המוצרים יתכן שלב נוסף של בדיקת היתכנות פטנט. את השלב הזה מבצע עורך דין מוסמך בתחום או בודק פטנטים שיש לו ניסיון בתחום הספציפי של המוצר. בין אם ניגשים לבדיקת פטנט או לא, ניתן להמשיך בד בבד בתהליכי האיפיון והעיצוב התעשייתי.
בתחילת תהליך התכנון והפיתוח יקצו היזם או החברה תקציב לשם הפיתוח. עלות התכנון משתנה משמעותית בין מוצר למוצר. ישנם מוצרים שלהם תהליך פיתוח קצר וזול שבו אין צורך בבדיקות רבות וניתן תוך מספר שבועות לשלוח קבצים לייצור באחד המפעלים בארץ או בסין. מנגד, קיימים מוצרים מורכבים שדרושים זמן פיתוח ארוך ויקר, לכן לא ניתן להצביע על מחיר קבוע או אחיד שיתאים לכל המוצרים. צריך לבדוק כל מקרה לגופו ולכתוב תוכנית עבודה מסודרת שתכלול בתוכה את השלבים ובעלי המקצוע ההכרחיים בדיוק לאותו המוצר שאנו רוצים לפתח.
אפיון המוצר - כתיבת בריף
אחד השלבים החשובים ביותר בפיתוח מוצר חדש, וזה שדווקא נוטים לדלג עליו מבלי להקדיש לו מספיק תשומת לב זהו שלב כתיבת הבריף. כאשר אנו ניגשים לפיתוח אנחנו צריכים להבין תחילה מה הצורך של המוצר, מי הולך להיות המשתמש העיקרי של המוצר או האם קיימים כמה משתמשים, מה השוק שאליו המוצר יכנס והאם מדובר בשוק חדש או שוק קיים ועוד שאלות רבות. ככל שנדע יותר מיד בשלב הזה על המוצר ועל השוק שלו, כך ניטיב לעצב ולתכנן את המוצר בצורה יעילה, מהירה ונכונה יותר. הבריף יכול להיות בנוי ממספר שורות ויכול הלגיע עד למספר עמודים - כל מוצר וההגדרות שלו. את תהליך בניית הבריף כדאי לעשות בעזרת בעל מקצוע שמנוסה בשאלת השאלות הנכונות ויכול למקד את הבריף.
שלבי הפיתוח - מתקדמים שלב אחרי שלב
לאחר כתיבת הבריף ניתן לחלק את התכנון שצפוי לנו ולבנות על פיו תקציב משוער. לרוב, במוצר יחיד ידרש יותר מבעל מקצוע אחד כדי להגיע משלב הרעיון ועד לשלב הייצור. בחלק מהמוצרים ניעזר בבעלי המקצוע הבאים: מהנדס מכונות, מהנדס פלסטיקה, מהנדס אופטיקה, מעצב גרפי, מעצב UX/UI, מתכנת, בונה אפליקציות, מהנדס אלקטורניקה וכו'. ניתן לאגד יחדיו את כל בעלי המקצוע שצפויים לעבוד ולפתח את המוצר ולחלק ביניהם את משימות הפיתוח, כך הם ידעו מה תפקידו של כל אחד ויטיבו לשתף פעולה ביניהם בשלבים המשיקים.
Comments