מהי עבודתו של מעצב תעשייתי? מהם שלבי העבודה? מי הם לקוחותיו?
ניתן לחלק את תחומי העיצוב למספר מגמות עיקריות- ביניהן עיצוב תקשורת חזותית, עיצוב פנים, עיצוב תכשיטים, עיצוב אופנה ועוד. מבין התחומים הללו מתבלט בשנים האחרונות תחום העיצוב התעשייתי שהפך למבוקש מאוד. בלימודי עיצוב תעשייתי מכשירים את הסטודנטים להיות מעצבים תעשייתיים, כאלו שיכולים לגשת לרעיון או לפיתוח טכנולוגי חדשני ולהקנות לו ערכי עיצוב, חוויית משתמש, התאמת חומרים נכונים ועוד.
מה עושה מעצב תעשייתי?
המעצב התעשייתי כשמו כן הוא, מעצב מוצרים פיזיים בייצור המוני תעשייתי. לעיתים ניתן לשמוע שמכנים מעצב תעשייתי בשם מעצב מוצר, זהו בעצם אותו התחום עם שינוי קטן. מעצב מוצר יעצב את המוצר החדש לייצור בכמויות קטנות ולא עבור ייצור תעשייתי - זאת אומרת עבור ייצור של פריטים בודדים.
תחילת עבודתו של מעצב תעשייתי היא ב"בריף", או במילים אחרות, תיאור קצר של המוצר. בין לקוחותיו של המעצב התעשייתי ניתן למצוא חברות גדולות במשק אשר יוצאות בפיתוח חדש לשוק, או בשיפור של מוצר קיים, חברות סטארט-אפ אשר סיימו פיתוח טכנולוגי וכעת מבקשות להקנות למוצר ערכים עיצוביים שיקסמו לקהל הלקוחות ויביאו למכירות רבות של המוצר החדש, וגם יזמים שזוהי דריסת רגלם הראשונה בשוק העסקי. מעצב תעשייתי טוב ידע לזהות מי הלקוח שמולו הוא עובד ולתת לו את הכלים, כך שבסוף התהליך יהיה ביד הלקוח מוצר ברמה גבוהה ועם פוטנציאל להצלחה.
איך עובדים שלבי העיצוב התעשייתי?
לרוב נתחיל בשרטוט ממוחשב או ידני. שרטוט כזה איננו מחייב ויבוצע בין מספר דקות למספר שעות. השרטוטים האלו עוזרים לתקשר ולהעביר רעיונות בין המעצב ללקוח, וכך ניתן לבדוק מספר אפשרויות עיצוביות עוד לפני תחילת העבודה על מודל ממוחשב מפורט. לאחר שגם המעצב והן הלקוח הגיעו להסכמה על קו עיצובי, ניתן לעבור למודל ממוחשב מפורט. המודל הממוחשב יהפוך בסופו של דבר לאבטיפוס אותו יוכל הלקוח לנסות ולבדוק עוד לפני הייצור עצמו.
השלב הבא הוא ייצור קובץ סופי שיועבר בסופו של דבר למפעל. גם בשלב זה דרושה סבלנות, מכיוון שלאחר שליחת הקובץ, גם למפעל צפויות להיות הערות. במידה ויש צורך, המעצב יבצע עדכונים ושינויים נוספים במוצר עד אשר יקבל אישור גם מהמפעל.
כאשר אנחנו, כמעצבים תעשייתיים, עובדים מול לקוחות, אנחנו מסייעים להם בעבודה מול המפעלים (שלרוב ממוקמים בסין) וכאשר נשלחים אבי טיפוס ראשוניים, הצוות שלנו עובר עליהם ביסודיות כדי לגלות פרטים לא מדוייקים, פגמים, כפתורים או אלמנטים שלא עובדים כשורה או מדייקים את התאורה. כל אלו קריטיים כדי שהמוצר שיגיע לידי הלקוח יהיה ברמה הגבוהה ביותר.
השלב האחרון של המעצב התעשייתי הוא שלב ההדמיות. תוכנות הדמייה תלת מימדיות מאפשרות ליצור הדמייה ממוחשבת תלת מימדית שמדמה כמעט ב 100% כיצד יראה המוצר החדש עם צאתו לשוק. תוכנות אלו מאפשרות לדמות מגוון גדול של חומרים, עם תאורה משתנה, על גבי משטחים שונים וכך ליצור הדמיות תלת מימדיות שיישלחו ללקוחות או יועלו לאתרי אינטרנט עוד לפני ייצור המוצר עצמו. טכנולוגיה זו משמשת גם מעצבי מוצר לפני ייצור וגם אדריכלים כאשר הם רוצים לדמות מבנה או בניין חדש עוד לפניי בנייתו.
מוזמנים ליצור קשר
אצלנו בסטודיו תומאס עובדים מעצבים תעשייתיים מנוסים ובעלי רקע מקצועי רב שיוכלו לסייע לכם בכל שלב בפיתוח בו אתם נמצאים. בין אם אתם בתחילת תהליך פיתוח ובידכם רק רעיון ראשוני או בין אם אתם חברה גדולה עם קו מוצרים קיים, אצלנו תמצאו תמיכה בכל שלבי העיצוב והייצור.
אנחנו מזמינים אתכם להצטרף לקהל הלקוחות המרוצים שלנו!
Commenti